Binnenkweken

Het binnen kweken is een goed alternatief als je geen ruimte buiten hebt, of als je liever geen cannabis planten in de tuin wilt hebben. Voor deze manier van kweken zijn kant en klare tenten verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze tenten zijn te koop via het internet, maar ook bij de meeste growshops. Je hoeft natuurlijk niet zo’n tent te kopen, je kunt zelf iets naar eigen inzicht maken. De opbrengst van het kweken in een tent is vaak minder dan van de buitenkweek. Al is het wel zo dat je binnen een 3 á 4 oogsten per jaar kunt draaien met een beetje beleid. Dit houd in dat je over een heel jaar toch een mooie opbrengst kunt bereiken, waar je voldoende helpolie van kunt maken.

Voor het kweken binnen gebruiken we de gefeminiseerde zaden of stekken. Wij gaan uit van het gebruik van zaadjes, maar het gebruik van stekken gaat net zo goed. Vul een bakje met zaai- en stekgrond en doe de zaadjes hierin. Maak het geheel vochtig en zet het op een lichte en redelijk warme plaats, waar het een graad of 20 is. Je kunt de zaadjes ook voorkiemen, maar dit geniet niet onze voorkeur.

Na een aantal dagen tot een week komen de plantjes boven de grond. Het is wel nodig om de plantjes van voldoende licht te voorzien, vooral als je begint met kweken wanneer er weinig daglicht is in het voorjaar en najaar. Je kunt dan tl licht (cool white) gebruiken, en geef de jonge plantjes dit licht 18 uur per dag. Verder is van belang dat er rondom de plantjes een hoge luchtvochtigheid is en een temperatuur van zo’n 20/22 graden. Als alle plantjes boven de grond staan, wachten we even tot de eerste gekartelde blaadjes zijn gevormd.

Dan wordt het tijd om de plantjes in een potje van 0,4/0,5 liter te plaatsen. We halen de jonge plantjes voorzichtig uit het opkweekbakje, vullen de potjes met een mengsel van potgrond en kweekgrond, en plaatsen de plantjes hierin. Het is de bedoeling dat de plantjes in dit stadium een goed wortelstelsel gaan vormen, dus we gieten de plantje aan met Bioroots van Bio nova. Ook hier is het van belang dat er een hoge luchtvochtigheid is voor de ontwikkeling van de plantjes. Dit stadium van wortelen duurt ongeveer 10 tot 14 dagen. De plantjes blijven in deze periode onder 18 uur licht per dag staan om te kunnen groeien, en krijgen verder alleen water, mits nodig. Is er in deze periode een goed wortelstelsel gevormd, dat kun je zien als je de plantjes uit het potje haalt of dat de wortels onderuit de gaatjes van het potje komen, dan kunnen de plantjes worden verpot.

We verpotten de plantjes naar een 5 literpot, die we verder vullen met kweekgrond. Als de plantjes in de potten staan dan gieten we de plantjes aan met Bioroots. De plantjes worden in de tent geplaatst, met de lamp op 18 uur. Ook hier is een hoge luchtvochtigheid gewenst. Een temperatuur van zo’n 25 tot 28 graden is ideaal met de lamp aan, en met de lamp uit een temperatuur van +/- 21 graden. We laten de planten in deze periode verder groeien, en dit gaat tot 2 weken duren, al na gelang de gewenste (eind) grote van de planten. In deze periode alleen water geven.

We gaan nu naar het laatste stadium en gaan de planten nog 1 keer verpotten. De planten gaan nu in potten van 10 tot 20 liter, die weer gevuld gaan worden met de kweekgrond. De planten worden voor de laatste keer aangegoten met Bioroots. De tijdschakelaar wordt van 18 uur naar 12 uur teruggezet. Het is nu zaak om dagelijks het gebeuren goed in de gaten te houden. Vanaf hier dient er gevoed te gaan worden, en daar gebruiken we Soilmix, P-K 13/14 en BN-Zym van Bio Nova voor. Dit is wat wij gebruiken, echter hier zijn vele andere variaties mogelijk qua voeding. Begin rustig met de voeding, start met een lage dosering en bouw dit geleidelijk op tot aan de maximale hoeveelheid aangegeven op de flessen voeding. Stop met voeden ongeveer een week voor de oogst, geef dan alleen nog water.

Deze periode kan tot 10 weken duren, al na gelang het soort waarvoor gekozen is, tot de planten klaar zijn. Dit is goed waar te nemen aan de kleur van de haartjes, de witte haartjes kleuren dan naar oranje/bruin, wat aangeeft dat het eind in zicht is. Als de helft van de haartjes verkleurd is dan is het tijd om te oogsten wat men gezaaid heeft. Haal de grotere bladen van de plant, knip de plant net boven de grond af, en hang deze te drogen in een donkere en geventileerde ruimte. Laat de planten hier 3 tot 4 maanden op de kop drogen. Als de cannabis kurkdroog is, dan is het klaar en kan er helpolie van gemaakt worden.

Onze beschrijving is beknopt. Voor meer informatie kun je het best naar een shop gaan waar de benodigdheden te verkrijgen zijn. De mensen daar geven graag alle informatie die je nodig hebt. Ook op internet kun je terecht voor informatie. Gebruik je zoekmachine en tik in wat je wilt weten.

Voor voedingschema’s kun je hier terecht.