Helpolie gebruiken

Voor men overgaat tot het gebruik van de helpolie is het raadzaam om jezelf hierover te informeren. Neem niet alles klakkeloos aan maar ga op onderzoek uit. U bent zelf verantwoordelijk wat u doet met de informatie gegeven op deze website.

In de volgende twee filmpjes wordt informatie over cannabinoïden en het endocannabinoïde systeem gegeven en hoe dit werkt. Meer en uitgebreidere informatie hier omtrent is op te zoeken via de links pagina en ons youtube kanaal.

Het gebruik van de medicinale helpolie is eenvoudig: het wordt oraal ingenomen. Voor ernstige aandoeningen zoals kanker is om te beginnen 2 tot 4 maal daags een dosis ter grootte van een halve droge rijstkorrel een goede start. Na een korte gewen periode van 3 á 4 dagen dient de dosering verdubbelt te worden, en dit herhaalt men om de 4 dagen tot men dagelijks 1 gram helpolie gebruikt. Voor een gemiddeld persoon zal dit proces een week of 5 in beslag nemen. Op deze manier krijgt het lichaam de tijd om hieraan te wennen. Als dit bereikt is blijft men op deze dosering tot de kanker verdwenen is. Om zo’n kuur te kunnen doen heb je zo’n 55 á 60 ml helpolie nodig voor een periode van 3 maanden. Het kan zijn dat men de hallucinogene werking ervaart, wat zeker niet bij iedereen het geval is, maar hierover hoeft men zich weinig zorgen te maken. Mocht dit gebeuren, ga er dan bij liggen en probeer zoveel mogelijk te rusten. Slapen en rusten zijn een belangrijk deel van het helingsproces.

Het bovenstaand stukje tekst is een korte samenvatting hoe helpolie te gebruiken die gegeven wordt op de website van Rick Simpson. Om het geheel te lezen, door ons aangeraden, aangezien wijzelf met deze aandoening weinig ervaring hebben, klik hier. Gebruik de vertaalknop op de pagina om het in de gewenste taal te lezen.

De capsules in bovenstaand filmpje zijn hier te verkrijgen. Voor de pipetflesjes kun je hier en hier terecht, en hier nog een linkje.

Bij aandoeningen van minder ernstige aard kun je het best beginnen met 1 dosis of druppel per dag een uur voor het slapen gaan. Na 2 á 3 dagen kan de hoeveelheid langzaam opgebouwd worden. Het is moeilijk aan te geven wat de dosering dient te zijn. De persoon in kwestie kan dit het best zelf vaststellen. Om een richtlijn aan te geven zou 2 tot 4 maal per dag een dosis/druppel voldoende dienen te zijn. Mocht dit niet voldoende zijn, dan zou de persoon in kwestie dienen te gaan vaststellen hoeveel hij of zij tot zich kan nemen zonder daar al te veel hinder van te ondervinden. Gebruik de helpolie tot de aandoening verdwenen is. Als onderhoud heeft u aan 4 tot 5 ml van de helpolie per jaar meer dan voldoende.

De helpolie kan ook extern toegepast worden op huidkanker, (brand)wonden, wratten, bultjes, littekenweefsel, exceem etc. Breng een druppel of twee, drie aan op de te behandelende plek, zodanig dat het geheel bedekt is met helpolie. Laat de helpolie even intrekken, plak er dan een pleister overheen of leg er een gaasje op om ervoor te zorgen dat het niet in de kleding terecht komt. Laat de helpolie zo’n 3 dagen zitten en herhaal het zelfde ritueel nog een keer. Kijk dan hoe het eruit ziet. Bij wat grotere plekken is het wel zo handig om een smeerzalfje van de helpolie te maken. Kijk hieronder naar een filmpje hoe wij dit maken.

Via deze links, link 1link 2 en link 3 andere manieren om zelf een zalfje te maken. Je kunt hennepzalf via het internet bestellen. Deze zalf is gebaseerd op hennepzaadolie en is hier, hier en hier te verkrijgen. Deze hennepzalf is niet hetzelfde als zalf gemaakt van de helpolie, maar heeft wel een positieve uitwerking op huidaandoeningen.

Men kan de helpolie ook in goede olijfolie of roomboter verwerken waardoor het gemakkelijk gegeten kan worden. Hier 2 links om te kijken hoe je helpboter kunt maken; link 1 en link 2

Vaporiseren

Een andere manier om cannabinoïden tot je te nemen is vaporiseren. Hierbij worden de cannabinoïden die op de cannabis zitten verdampt. Deze damp kan men rechtstreeks inademen of de damp op vangen in een ballon, en dan de ballon leegzuigen. Op deze manier worden de cannabinoïden via de longen opgenomen, die direct door het bloed naar de hersenen worden gebracht. Dit kan goed toegepast worden bij aandoeningen zoals migraine en epilepsie omdat dit stoornissen zijn die in de hersenen voorkomen. De symptomen zullen dan snel afnemen. Een prettige bijkomstigheid van vaporiseren is dat de longen ook hun portie cannabinoïden krijgen, en zullen de longblaasjes verder open gaan staan, wat problemen met de luchtwegen zal verminderen.

Vaporizers zijn in veel verschillende formaten en prijsklassen te verkrijgen. Alvorens men overgaat tot het aanschaffen van een vaporizer is het goed daar eens rustig over na te denken. Een goedkope is voor af en toe gebruik wel te doen, maar als je een vaporizer vaak gebruikt is een electronische wel aan te raden. Hierbij zitten allerlei hulpstukken en zijn meestal goed in te stellen op de gewenste temperatuur. De verschillende cannabinoïden hebben namelijk een eigen verdampings temperatuur.

Hier een aantal linkjes waar je verschillende vaporizers kunt bekijken: vaposhop , dutch headshopgrass company en damp-e.

Op deze website en ons youtube kanaal zijn documentaires en onderzoeken naar medicinale cannabis te vinden. Er zijn steeds meer voorbeelden en bewijzen dat de cannabis plant genezende eigenschappen bezit.

Cannabis heeft al bij heel veel patiënten met “ongeneeslijke” klachten geholpen.